Šugić ”Širina našeg kadra daje nam prednost u završnici prvenstva”

Pretposljednju domaću utakmicu ove sezone Dubrava Tim kabel će odigrati u subotu kada će od 18.30 ugostiti Maksimir u 31.kolu 3.HNL Zapad. Odličnu polusezonu ”Ljubičasti” žele završiti na pravi način, a dolazak susjednog Maksimira uvijek je bio mamac više za publiku koja će pod svijetlima reflektora moći još jedanput vidjeti napadački raspoloženu Dubravu Tim kabel koja je u posljednje dvije domaće utakmice postigla devet golova.

”Maksimir igra specifičan nogomet gdje dominira posjed. Nešto slično sam ja igrao u HAŠK-u. Neke su utakmice kiksali koje možda nisu smijeli, ali mi ih sigurno nećemo podcijeniti jer je to jako dobra ekipa. Puno puta smo ponovili da kada igramo na Klaki favorit je samo Dubrava”..ističe Mirko Šugić koji naglašava da dosadašnje rezultate treba potvrditi i u završnici sezone ”Trebamo si stvoriti taj neki određeni pritisak kako bi svi shvatili da je to sada ozbiljna situacija i da smo blizu plasmana za koji treniramo od 15. siječnja i ja vjerujem da sada na kraju nećemo posustati”

Posljednjih nekoliko susreta trener Sunara nema na raspolaganju kompletan kadar, već se suočava s izostancima zbog ozljeda i kartona ”To se mora dogoditi jer je sezona jako dugačka s puno pripremnih utakmica. Mi smo odigrali tridesetak utakmica i to mora ostaviti traga i na ozljede i na kartone. Već prije sam govorio da imamo 18 ili 20 igrača i sada se pokazalo da to nije floskula, već jedna istinita tvrdnja. To se vidi na rezultatu jer smo mi u 30 utakmica samo jednu izgubili od Vinogradara. Naš širok kadar je jedan od razloga zašto smo najbolja momčad drugog dijela sezone i to nam daje prednost u završnici lige”

U ovom susretu neće biti Muhameda Alghoula koji je u Kurilovcu dobio treći žuti karton, te ozlijeđenih Mihaela Kelemena i Ante Ivančića.

Zbog početka utakmice (18.30) i navijačima će biti lakše pratiti ovaj susret s obzirom da je postalo sve toplije ”Malo je specifično, ali nama to u ovom trenutku zaista odgovara jer je postalo vruće. Umjetna trava daje još veću toplinu tako da će nam biti lakše igrati”...zaključio je Šugić.

Match

Dubrava Tim kabel Maksimir

1 - 2

31. Match Day

26/05/2018, 18:30

Zagreb