Napravili smo iskorak u stručnom i igračkom dijelu…

Iza nogometaša Dubrave Tim kabel je prvi tjedan priprema za novu sezonu. Trener Alen Šušnić uz svoje asistente Josipa Mužića i Pavu Salajpala napravio je selekciju igrača s kojima ulazi u nastavak priprema koje pomno prati i predsjednik kluba Roko Ivanović ”Iako je još mjesec dana do početka nove sezone već sada mogu slobodno reći da u smo u stručnom i igračkom dijelu napravili jedan iskorak više i svi se zajedno nadamo jednoj kvalitetnoj sezoni u kojoj tražimo svoje mjesto u samom vrhu lige”…kaže predsjednik koji vjeruje u jednu uspješnu sezonu s trenerom koji jako dobro poznaje okolnosti na Klaki ”Od svog posljednjeg mandata na Klaki trener Šušnić je iznimno puno uložio u svoje educiranje kao asistent Stjepanu Tomasu u iznimno kvalitetnim klubovima kao što su Sheriff Tiraspol i Osijek. Sigurno da je dobio jedno veće iskustvo i rad na višoj razini, a kako poznaje ovu ligu pa i momčad gdje je trenirao nekoliko igrača vjerujem da s te strane neće biti većih problema da se uklopi u naš sustav, a ja sam uvjeren da će naša momčad biti još bolja nego prethodnih godina”

Igrački kadar se pomalo nadopunjava nakon odlaska nekoliko igrača, od kojih su neki bili značajni čimbenici prošlogodišnjeg osvajanja šestog mjesta ”Na kraju smo osvojili šesto mjesto za što možemo reći da je zadovoljavajuće iako sam i prošle godine naglašavao da imamo momčad koja se može boriti za prva četiri mjesta. Mala je bila razlika između četvrtog i šestog mjesta i svi znamo da je naša liga iznimno izjednačena u kojoj je teško bilo koju utakmicu prognozirati”. 

Od igrača koji su napustili Klaku jedan od stupova momčadi bio je Clement Ikenna koji je prije nekoliko dana realizirao transfer u jaki bugarski klub Levski iz Sofije ”Ponosni smo na izlazne transfere u posljednjih godinu dana gdje su Peter Agba i Clement Ikenna otišli u klubove velikog renomea. Prije nekoliko dana Ikenna je otišao u Levski iz Sofije, klub koji ima veliki rejting ne samo u Bugarskoj već i šire. Igrati će kvalifikacije za Ligu prvaka. Ovi odlasci su nastavak onoga što mi želimo a to je da u Dubravu dovedemo mlade igrače željne afirmacije koji svojim radom zasluže odlazak u veće klubove. Imamo još nekoliko mladih igrača koji su došli, ali koji su i poniknuli u našem klubu i vjerujemo da će danas, sutra neki od njih krenuti stopama Agbe i Ikenne”

Potvrđeni su dolasci stopera Dominika Pavleka i mladog krilnog igrača Lukasa Zahore, a do prve utakmice i otvaranja sezone protiv Opatije u Sigetu biti će još nekoliko novih imena ”U razgovoru s trenerom i sportskim direktorom uvidjeli smo jednu zadovoljavajuću činjenicu da nam je glavnina igrača iz prošle sezone ostala na okupu, a doveli smo nekoliko mladih igrača koji će biti velika snaga momčadi. U ovom trenutku možda dovedemo još igrača, dva, ali to moraju biti igrači koji se ne odbijaju i koji bi bila ekstra kvaliteta na naše ciljeve”

Dubrava Tim kabel će i slijedeće sezone domaće utakmice igrati u Sigetu na stadionu ”Stjepan Spajić”, a već godinama željno se iščekuju potezi grada u vezi realizacije izgradnje tribine i pratećih sadržaja na Grana Klaki kako bi Dubravaši pred vlastitim navijačima imali vjetar u leđa  ”Puno puta smo pričali o tome i kako sam imao pojedina obećanja tako sam i prenosio javnosti. Ovoga trenutka neću govoriti na taj način, ali mogu samo reći da imamo ozbiljna razmišljanja da sami kao klub krenemo u izgradnju tribine i pokušamo riješiti najveći infrastrukturni problem koji imamo. Ovim putem se zahvaljujem i NK Hrvatski dragovoljac koji nam maksimalno izlazi u susret i omogućava da kao domaćini igramo u Sigetu”.…zaključio je predsjednik Ivanović.