Dubravaši u petak protiv Opatije otvaraju novu sezonu…

Susretom protiv Opatije (petak, 17.30 – Siget) nogometaši Dubrave Tim Kabel otvaraju novu sezonu SuperSport Prve NL. Nakon dolazaka stopera Dominika Pavleka, brazilskog napadača Firmina, nigerijskog stopera Harrisona najnovije pojačanje Dubravaša je 23-godišnji veznjak Arijan Brković koji je protekle dvije sezone uspješno nosio dres BiH premijer ligaša Posušja.

”Igrali smo protiv Opatije na početku pripremnog perioda i jasno je da nas sada čeka neka sasvim drugačija utakmica. Nastojali smo ih analizirati kroz neke pripremne utakmice i znamo koliko je važno dobro ući u sezonu jer te prve utakmice znaju usmjeriti cijelu polusezonu”..kaže trener Alen Šušnić, povratnik na klupu Dubrave Tim Kabel koji je Ljubičaste okupio početkom srpnja ”Prošli smo jedne jako teške pripreme pod teškim uvjetima i veselimo se dolasku ovog natjecateljskog tjedna i početka sezone. Opatija je momčad koja ima iskusne igrače koji na tim pozicijama rade razliku i uz dovođenje mladih igrača iz Dinama na posudbu pojačali su momčad i dobili neophodnu energiju. U razgovoru sa svojim igračima naglasio sam na koji im se način moramo nametnuti i kroz jednu kombinatoriku tražiti pobjedu na startu sezone. Liga će i ove godine biti iznimno izjednačena i svaka utakmica je otvorena u rezultatskom smislu”.

Najbolji strijelac Dubrave Tim Kabel prošle sezone Dragan Juranović i drugu će sezonu zaredom kao kapetan povesti momčad u izazove drugog ranga našeg nogometa ”Iza nas su jako dobre pripreme i što je najvažnije nije bilo težih ozljeda. Ove posljednje treninge radimo na taktičkim detaljima kako se što bolje nametnuti protiv Opatije”,,kaže Juranović kojeg nije brinuo podatak o manjem broju zabijenih pogodaka cijele momčadi u pripremama ”Pripreme su period gdje se momčad uigrava i nastoje se provesti zamisli trenera. To je sastavni dio nogometa i to je sada iz nas jer znamo da su pripremne utakmice jedno, a prvenstvene nešto drugo. Opatija se zasluženo vratila u drugi rang natjecanja i čeka nas jedno pravo iskušenje koje će biti još i veće zbog visokih temperatura. Naša želja je da krenemo s tri boda i odmah na startu sezone pokažemo smjer u kojem želimo ići”.