2013.09.14. – 05. kolo: Dubrava – Klas Mičevec 2:0 (1:0)

logo nk klas micevec

Nakon velike pobjede nad Trnjem u srijedu, pred Dubravom je bio zadatak da protiv novaka u ligi Klasa pruži dobru igru i time potvrdi da se nalazi u dobroj formi. Osokoljeni ljubičasti ušli su odlično u utakmicu, a jedan će podatak to najbolje ilustrirati, naime u prvih sedam minuta izveli su čak šest kornera, od kojih je ovaj posljednji rezultirao pogotkom kada je Josip Juranović nabacio, a Tomislav Šušković na prvoj vratnici glavom pospremio loptu u mrežu za vodstvo 1:0. Rađale su se prilike pred golom Klasa, ali je izostala realizacija. Gosti su jedini udarac u okvir vrata imali u 40.minuti, ali je golman Kovčić to lakoćom obranio.
Drugo poluvrijeme počelo je stativom povratnika Marija Dodića i nastavilo konstantnim pritiskom koji je urodio plodom u 68.minuti kada Baron prolazi gostujućeg igrača koji ga s leđa ruši rukama te vrlo dobri sudac pokazuje na kazneni udarac koji je sigurno realizirao Šušković. Treba naglasiti da je to Šuškoviću peti pogodak u sezoni čime se izjednačio sa Štulecom iz Stupnika i Magdićem iz Maksimira te svi zajedno dijele prvo mjesto na  tablici strijelaca 3.hnl središte.
Do kraja utakmice bilo je još nekoliko dobrih šansi za dubravaše no rezultat je ostao nepromijenjen.
Ovom pobjedom Dubrava je skočila na 6.mjesto sa osvojenih 8 bodova i sigurno će taj podatak zadovoljiti sve navijače, kad se zna da je ovo praktički nova momčad i da je vrlo malo onih koji su vjerovali u ovakav učinak u prvih pet kola prvenstva.
Svakako najveće zasluge pripadaju treneru Radišiću i pomoćniku Ivančeviću koji odlično rade s mladim igračima, a ovi svakim treningom postaju sve bolji. Iako je pred njima još puno rada i stjecanja iskustva, trebalo bi ih svakako pohvaliti za dosadašnji rad.
Slijedeća utakmica je u subotu 21.09.2013 u Krapini protiv Zagorca i to s početkom u 16:30, te pozivamo navijače da dođu u što većem broju i podrže “ljubičaste trupe” !!

Leave a Reply