Upute za roditelje i igrače

logo nk dubrava 100X108Bez obzira kojim se sportom ili vanškolskom aktivnošću Vaše dijete bavilo
u svakom sportskom društvu postoje modusi i regule ponašanja sportaša, roditelja i sportskih djelatnika.
Pri upisu svoje djece u NK DUBRAVA obvezali ste se da ćete poštovati SVA pravila koja vrijede u NK DUBRAVA.
Do sada su ta pravila bila uglavnom priopćavana roditeljima prilikom roditeljskih sastanaka ili usmeno kroz razgovor sa trenerom. (što je poželjno a što nepoželjno).
Međutim, da ne bi nitko krivo interpretirao ta pravila ponašanja odlučili smo se na ovaj pismeni oblik pravila ponašanja koji se neće kositi niti sa jednom SPORTSKOM, PEDAGOŠKOM, MORALNOM, ETIČKOM I LJUDSKOM NORMOM.
VAŠA uloga u NK DUBRAVA je vrlo važna. Vi svojim POZITIVNIM pristupom, svim aktivnostima u klubu pridonosite napretku kluba.
Vozite djecu na treninge i utakmice, navijate za njih čime ih motivirate na još bolji rad, nesebično volontirate za vrijeme turnira, aktivno sudjelujete u skupštini kluba, svojim pozitivnim primjerima učite djecu da budu privrženi i lojalni klubu. Svojim civiliziranim ponašanjem za vrijeme utakmice VI pridonosite UGLEDU kluba ne samo u Zagrebu nego u županiji i šire.
Pored svega gore navedenog Vi plaćate članarinu, kupujete opremu, rekvizite, plaćate pripreme, prijevoz i u domeni svojih mogućnosti financijski pomažete klubu, čime postajete za OMLADINSKI POGON najvažniji logistički dio kluba.
 
BEZ VAS KLUB NE BI MOGAO NORMALNO FUNKCIONIRATI.
 
Isto tako postoji i stručno pedagoški dio rada u klubu za koji su odgovorni TRENERI koji vode selekcije u klubu. Njihova uloga je prije svega zadržati što više djece u klubu, čime ih odvajamo od svih poroka ulice i suvremenog društva, a s druge strane učimo ih zdravom životu, druženju i svim pozitivnim vrijednostima koje SPORT sa sobom nosi.
Posao trenera nije pobjeđivati u prvenstvu nego je puno kompleksniji od rezultata 1:0 ili 0:1. Rad sa djecom zahtjeva učenje tehnike, taktike, razvijanje motoričkih sposobnosti, odnos prema suigraču, protivničkom igraču, treneru, radne navike, lojalnost klubu, odnos prema pobijedi i porazu.
Ukoliko se SVE gore navedene stvari poklope onda djeci bavljenje nogometom nije frustracija nego ono što u stvari i jest – IGRA I ZADOVOLJSTVO i kad jednog dana prestanu igrati ostati će im u sjećanju kao lijepi i pozitivni dio djetinjstva i odrastanja.
Naravno naš cilj je da ostanu u nogometu i sportu što duže, ali osim što bi mi svi zajedno, i treneri i roditelji htjeli da budu pravi nogometaši, da prvenstveno budu i pravi ljudi.
U tome im Vi kao roditelji i mi kao treneri učitelji, trebamo zajednički pomoči, te da jednog dana kada sretnemo Vaše dijete na ulici Vaše dijete s ponosom može reći: Ovo je moj trener koji me osim nogometa, učio i životu.

Leave a Reply