Sunara ”Rad igrača mi daje vjeru u ovu momčad”

Iza nogometaša Dubrave Tim kabel su tri tjedna priprema za nastavak sezone. Momčad Krešimira Sunare odigrala je dosad tri pripremne utakmice, a do nastavka sezone (24. veljače) u planu su još utakmice protiv Maksimira (31.siječnja), Sesveta (3.veljače), Slaven Belupa (6.veljače), te nakon boravka u Rovinju (9-11.veljače) još dvije utakmice protiv Vinogradara i Virovitice.

Na početku razgovora trener Sunara osvrnuo se na početak priprema, odnosno zatečeno stanje ”Kada sam se prihvatio uloge prvog trenera zatekao sam 12 igrača i 2 golmana. Od tih 12 igrača otišlo je pet standardnih igrača (Juranović, Petković, Stojić, Mioković, Šporčić) i u svakom slučaju nije situacija bila nimalo ugodna. Znamo kakvu kvalitetu je imao Dragan Juranović koji je među dva ili tri najbolja igrača lige, Petković koji ima iskustvo igranja u drugoj i trećoj ligi i prošao je školu nogometa Zagreb, te donosio dimenziju više momčadi. Odlaskom Šporčića izgubili smo širinu u obrani, i tu sada zbog konkurencije želimo dovesti još jednog igrača, a ako to ne uspijemo napraviti u domaćem ćemo kadru tražiti rješenje. Mioković i Stojić su imali svoju ulogu i svi ti igrači izuzev Nikica Filipovića imaju veće iskustvo nego što imaju igrači koje smo doveli. Moram reći da je Nikica drugoligaški igrač s potencijalom za veće stvari, a svi ostali su mladi igrači koji su školovani, ali nisu još afirmirani. Šugić i Mudražija su bili u HAŠK-u koji se borio za ostanak i oni će sada morati promjeniti mentalitet i pristup koji mi tražimo. U perspektivi imaju mogućnosti za veće stvari. Vitomir Filipović, Ćuk i Ivančić su prošli školu nogometa Sesvete i neki su još uvijek juniori. Režabek je prošao školu nogometa Lokomotive, zatim Adžić koji je bio u Maksimiru i Marton iz Zagreba. Priključili smo naše perspektivne juniore Ćibarića, Ljubanovića i vratara Didulicu, a nakon izbivanja zbog ozljede nakon više od godinu dana vratio se i Golomejić”..kaže povratnik na klupu Dubrave Tim kabel o novopridošlim igračima i ističe zadovoljstvo dosadašnjim radom ”Ovo što vidim kroz treninge i dosadašnje utakmice vidim da su mladi igrači potentni i da imamo potencijal. Tu će naravno biti i oscilacija s obzirom da imamo dosta novih igrača, a ja sam ugodno iznenađen kako je momčad na čelu s kapetanom Adelom El Salehom prihvatila zahtjeve i na koji način se radi na treningu. To mi daje jednu vjeru da ova momčad može napraviti dobre stvari u dogledno vrijeme.”

Dubrava Tim kabel je u prve tri pripremne utakmice upisala tri pobjede (Sesvete 2-0, Zelina 4-1, Jarun 4-0), a Sunara ističe da rezultat nije u prvom planu iako je naravno uz pobjede lakše raditi ”Pobjede nam otvaraju mogućnost stvaranja pobjedničkog mentaliteta što nam je neophodno zbog promjena u momčadi. Rezultat nije primaran, ali nam podiže samopuzdanje u klubu, a daje vjeru igračima da mogu napraviti novi iskorak u svojim karijerama. Ja uvije kažem da je trening jedno, prijateljske utakmice drugo, a utakmice za bodove treće gdje se pokazuju pravi momenti i pravi karakteri”. Puno će nam značiti odlazak u Rovinj (9.veljače) gdje će momčad biti zajedno tri dana i gdje će odigrati utakmicu s drugom momčad Wolfsbergera (Austrija)”

Uu Sunaru i njegovog asistenta Sašu Ivančevića u seniorskom stožeru je i novi trener vratara Igor Vidaković koji je od Ante Šantaka preuzeo brigu o vratarima seniorske i juniorske momčadi ”Ante radi s vratarima iz škole nogometa i jednostavno teško je raditi s 30 djece svakodnevno i sa seniorskim golmanima. Mi idemo u jednom smjeru poluprofesionalizma i želimo to podignuti na veći nivo, pa je to i jedna od činjenica da želimo imati samo trenera vratara seniorske momčadi kojima smo priključili i juniorske golmane. Vidaković je odličan mladi trener i zasigurno će biti velika pomoć našim golmanima”

Puno je mladih igrača u kadru što još više motivira trenera u njegovom radu ”Koliko imam informaciju da je jesenas bilo samo tri ili četiri igrača zaštićenog godišta, sad smo se potrudili i doveli nekoliko mladih školovanih igrača i imamo sigurno šest ili sedam igrača koji mogu odgovoriti zahtjevima naše lige. Seniorska momčad je vrijedna ne samo iz činjenice koliko imaš starijih iskusnih igrača, već onoliko koliko imaš mladih igrača, da nemoraš odmah na poluvremenu mijenjat”.

Jedno od gorućih pitanja kluba su uvjeti koji su izgradnjom terena s umjetnom travom, te obnovom svlačionica i klupskim prostorija podignuti na veću razinu, ali još uvijek ostaje pitanje kada će ”Ljubičasti” kao domaćini zaigrati na glavnom terenu Grana Klake ”Dubrava Tim kabel je napravila veliki korak u poboljšanju uvjeta rada. Zahvaljujem upravi kluba koja je unaprijedila svoje snage da cijeli igrački i stručni kadar kluba ima normalne uvjete, jer su ovo do sada bili nenormalni. Naš klub ima veće kapacitete od sadašnjeg igranja u Trećoj ligi i vjerujem da će se to ubrzo i pokazati. Ta umjetna trava nam otvara velike mogućnosti u daljnjem radu, odnosno da klub izbacuje svake godine veći broj igrača za seniorsku momčad. Ove godine očekujemo od Grada da se završni cijelokupan projekt revitaliziranja Grana Klake na način da se obnovi glavni teren i izgradi tribina bez koje je nemoguće igrati utakmice. Klub će sve poduzeti da mi već 24.veljače ugostimo Krk na umjetnoj travi gdje bi se trebala postaviti tribina i pripremiti ostale stvari da proljetni dio sezone budemo domaćini na našoj Klaki”..zaključio je razgovor trener Dubrave Tim kabel.