Dubravaši u Zmijavcima otvaraju drugoligašku sezonu…

Nogometaši Dubrave Tim kabel u subotu odlaze na svoje prvo drugoligaško gostovanje nakon 24 godine. U nedjelju (17.30) ih u Zmijavcima pored Imotskog očekuje domaća Croatia na startu prvenstva. Tom prilikom na današnjoj press konferenciji govorili su trener Goran Gajzler i Dragan Juranović koji se nakon godinu i pol dana vratio na Klaku.

” Imao sam nekoliko ponuda koje se nisu realizirale i u razgovoru sa predsjednikom, sportskim direktorom i trenerom sam odlučio doći. Mislim da je ovo za mene najbolja opcija da odigram sezonu ili polusezonu i pomognem ekipi koliko budem mogao”..kazao je Juranović razloge povratka na Grana Klaku i istakao odličan pripremni period koji je iza Dubravaša ” Imali smo jako dobre i kvalitetne pripremne utakmice te da smo pohvatali trenerove zamisli i ideje koje smo provodili na utakmicama. U nekim situacijama je to jako dobro izgledalo, u nekima malo lošije i na tome radimo da popravimo. Rezultati su bili jako dobri i jedva čekamo svi nedjelju da počne prvenstvo”.

Trener Gajzler se još jedanput osvrnuo na pripremni period u kojem je odigrano deset prijateljskih utakmica ” S obzirom na kvalitetu momčadi koju imam ja sam jako zadovoljan pripremnim periodom. I drugi su se pripremali i biti će sigurno spremni. Pripremne utakmice su se igrale za ”bombone”, a sad počinje bitka za bodove jer su bodovi jedino mjerilo”..kaže Gajzler koji ima veliko povjerenje u svoju momčad ”Imamo jednu izbalansiranu momčad koja na svakoj poziciji ima dva ili tri igrača i izostanci koje imamo na startu (Mudražija, Glavaš, Ljubanović, Marton) vjerujem da se neće osjetititi jer svi igrači u kadru imaju moje povjerenje i ja sam siguran da će oni moje povjerenje opravdati kao što su ga opravdali i do sada”.

Susret u Zmijavcima biti će susret novaka u ligi koji su prošle sezone igrali u 3.HNL ”Dečki na treninzima rade sjajno i gostovanje u Zmijavcima je samo jedno od 30 utakmica u ovom prvenstvu, odnosno jedno od 15 gostovanja ove sezone. Mi moramo biti Dubrava Tim kabel i tu emociju koju imamo i koju naglašavamo stalno moramo pokazati na svakom terenu i protiv svakog suparnika. Trebamo ulaziti u utakmice hrabro i onako kako treniramo to pokazati na svakoj utakmici...dodaje Gajzler koji se osvrnuo na nedjeljnog domaćina ”Samim tim što će tu utakmicu na obnovljenom stadionu gledati cijela Imotska krajina i što će i dio naših navijača doći na tu utakmicu garantira nam lijepi ambijent. Ja se samo nadam da ćemo mi opravdati glas koji nas prati i da nećemo biti prolaznik u Zmijavcima, već da ćemo se nametnuti i biti ravnopravni protivnik Croatiji, a onda detalji koji odlučuju derbije neka onda odluče i pobjednika. To je netipična dalmatinska momčad koja teži posjedu i igri. Imaju niz kvalitetnih igrača i čeka nas taktički zahtjevna utakmica. Dalmatinske i slavonske momčadi su obično poznate po tome da igraju čvrsti i dobro organizirani nogomet s kvalitetnim blokom. Ovo je netipična momčad koja nije slučajno u 2.HNL i zadnje tri godine gaje takav nogomet tražeći posjed i dominaciju.”

Juranović je također naglasio koliko će teško biti na otvaranju sezone ”Trebamo upoznavati sve ekipe i idemo utakmicu po utakmicu. Bitno je da svaku utakmicu uđemo bez straha i mislim da imamo kvalitetu da ostanemo u ligi. I Croatia i mi smo novi u ligi. Čuli smo da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta i sigurno nas čeka teška utakmica. Jako su dobra ekipa i vole igrati kao i mi. Mislim da će biti odlična utakmica i za gledanje i za igranje. Nadamo se povoljnom rezultatu za nas”