Kroz jesenski dio sezone …

logo nk dubrava 100X108Kroz sljedeći tekst provest ćemo vas kroz jesensku sezonu NK Dubrava Tim Kabel. Nakon dugo vremena prijelazni rok je prošao prilično mirno. Praktički jedini odlazak bio je onaj pouzdanog vratara Đurđeka, a dolasci su bili: Mioković, El-Saleh, Krajnović, Mohač te vratar Deni Kakša uz nekolicinu talentiranih juniora Kelemena, Šuškovića, Čopeca te mlade igrače povratnike, stopera Primorca i Nikicu Maloču, brata dugogodišnjeg kapetana Martina.
Pripreme su protekle u napornim treninzima, a sam početak sezone je obilježen zamjenama domaćinstava zbog sanacije terena na Klaki, zbog čega su Ljubičasti u prvih šest kola bili gosti. U tom nizu zabilježeni su solidni rezultati tj. dvije pobjede, jedan remi te tri poraza. Prva domaća pobjeda je bila protiv Samobora, a poslije toga je došao nesretan poraz od Rijeke B, gdje su Dubravaši odigrali odličnu utakmicu, a izgubili golom u 90.minuti. Poslije te utakmice uslijedio je veliki niz bez poraza, gdje su Ljubičasti neporaženi već sedam utakmica. U četiri domaće utakmice zabilježena su tri remija protiv dvije vodeće ekipe, Dinama B i Novigrada te tradicionalno neugodnog Vrapča i pobjeda protiv Stupnika dok u gostima Dubravaši imaju tri pobjede iz isto toliko nastupa!!! Od utakmica na koje valja ukazati, posebno se ističe ona u 13.kolu i dolazak druge momčadi Dinama na Klaku gdje su pred velikim brojem gledatelja i u svečanoj atmosferi Dubravaši odigrali vrlo dobru utakmicu, ali ostalo je početnih 0-0, rezultat kojim prvenstveno moraju biti zadovoljniji gosti. Svakako možda i najbolje dvije utakmice, Dubrava Tim Kabel je odigrala u Puli protiv Istre B gdje je zabilježena velika pobjeda od 3-1, te na matineji u Trnju, gdje su Dubravaši veličanstvenom igrom potukli domaćina do nogu s ogromnih 6-1 i gdje su svi ljubitelji nogometa bili oduševljeni prezentacijom momaka Željka Radišića.
Općenito u cijeloj sezoni dubravaši od niti jednog protivnika nisu bili nadigrani pa čak ni u utakmicama gdje su zabilježeni porazi protiv HAŠK-a, Vrbovca , Maksimira te Rijeke, dapače možda i najlošije odigrana utakmica je bila, i to samo drugo poluvrijeme, na Klaki protiv Samobora, ali tad su već Ljubičasti vodili 2-0 i to dovoljno govori da su imali veliku jesen.
Četvrto mjesto sigurno mora zadovoljiti stručni stožer, upravu i svakog navijača Dubrave, jer uz odlične rezultate od svih smo dobivali pohvale za lijepu igru i bili rado gledana ekipa svih onih koji prate ovaj rang nogometa. Tome u prilog ide i službena statistika saveza gdje je Dubrava Tim Kabel poslije Dinama B najgledanija momčad lige. Trener Radišić i njegova desna ruka Ivančević odlično rade sa momcima, ekipa je stručno vođena i trenirana, te uz talent koji posjeduju, trenutna pozicija na tablici je svakako zaslužena.
Govoreći o imenima, treba spomenuti da je vratar Deni Kakša-List bio pravi pogodak i unio je veliku sigurnost svojim nastupima u momčad koja ima veliko povjerenje u njega, a u Kovčiću-Kova imamo uvijek pouzdanu zamjenu. Obranu su predvodili pouzdani kapetan Mario Dodić-Doda čija prisutnost, iskustvo i znanje puno znači cijeloj momčadi, te “dalmatinska zvijer” koju vole svi navijači, Lovre Špadina-Špadica. Bokove su igrali, desno Ivan Mikulić-Mika, “bekčina” od kojeg su sva lijeva krila bježala glavom bez obzira, dok je lijevu stranu držao mladi i izuzetno talentirani Mihael Kelemen-Kele čijom prvom seniorskom sezonom su oduševljeni svi u klubu. Nešto manje ali sa dosta nastupa i to odličnih nastupa istaknuli su se Ante Kolak-Kole koji je sposoban zakrpati sva mjesta u obrani te Marin Krajnović čija borbenost uvijek Dubravašima daje notu i dimenziju više. Pozicija zadnjeg veznog je bila vlasništvo povratnika Adela El-Saleha-Adija koji svojim iskustvom i znanjem strašno doprinosi stabilnosti igre, te neumornog borca bez mane Roberta Janjiša-Rorija.
Od veznjaka najviše nastupa još ima Mario Ćibarić-Ćiba, koji svojim driblinzima protivnike dovodi do ludila.
Posebna priča je svakako najtalentiraniji i najvrijedniji “eksponat” s Klake mladi Josip Juranović-Jopa kojem mnogi predviđaju pravu karijeru (prvi strijelac ekipe sa sedam golova) i na čiju brzinu, tehniku i moć su ponosni svi iz kluba, jer je Jopa igrački odrastao u NK Dubravi, gdje je cijelu svoju karijeru.
Od igrača iz veze koji su također puno doprinijeli treba posebno istaknut “prvu bombu” Klake, pouzdanog Božidara Karamatića-Božu, te pojačanje, “univerzalca” za sve pozicije, koji nikada ne zakaže, Petra Miokovića-Peru. Stariji brat Josipa Juranovića, Dragan Juranović-Dado, uz “sina vjetra” Mirka Baučića možda nisu imali sezonu za pamćenje, ali njihova kvaliteta nije uopće upitna te trener Radišić upravo njih naznačuje kao igrače, čiji povratak u formu, na proljeće najviše iščekuje.
U napadu nije bilo “gužve”. Tu se uglavnom spominjao jedan te isti igrač, koji je možda i najbitnija “karika” u ovom sustavu igre Dubrave, a riječ je o Marku Brekalu. Popularni “Breks”, uz to što je postigao šest golova, vodi uvijek “bitku” s cijelom obranom protivnika i na svojim leđima nosi veliki teret i jedan je od najzaslužnijih za odlične igre Dubrave ove jeseni.
Mladu gardu onih koji su manje nastupali, ali koji će na proljeće dobiti više minuta, predvodi Dubravko Mohač-Dudo, koji se baš u zadnjoj utakmici protiv Novigrada predstavio kao igrač na kojeg treba svakako računat. Tu su još i igrači koji su godinu dana stariji (prošlogodišnji izlazni juniori) i koji su za sada zabilježili pokoju minutu, ali igrači od kojih se dosta očekuje, Danijel Kahlina, Vlatko Primorac, Ante Dodić te ovogodišnji izlazni juniori budućnosti Ljubičastih Čopec, Maloča i Šušković.
Trener Radišić je čovjek velikog iskustva i ukupno svoje znanje prenosi na ove dečke, koji odlično slijede njegove zamisli, a tu je i legenda kluba kao pomoćni trener Saša Ivančević-Sale koji je vrlo važna karika u klubu.
Također upravu predvodi ambiciozni predsjednik Roko Ivanović koji sa svojim ljudima radi na tome da se poboljšanju i izgrade uvjeti na Klaki, a u prvom redu je to umjetna trava koja bi uvelike pomogla u radu s mladima i time bi seniorski pogon dobivao još bolje igrače. S tim u vezi, u posljednje vrijeme iz grada stižu “dobre vibracije” i nadamo se umjetnoj travi na Klaki i novoj tribini sa svlačionicama.
Također klubu je dodano i novo ime tj. u naslov je pridodano ime novog sponzora Tim Kabel-a, vlasnika gospodina Ivana Topčića, koji je uvijek bio veliki navijač Dubrave i čiju pomoć u klubu svi hvale. U svakom slučaju klub je u posljednje vrijeme krenuo pravim putem.

 

Leave a Reply