2013.08.25. – 01. kolo: Dubrava – Samobor 1:1 (0:0)

logo nk samoborU prvenstvenu premijeru nogometaši Dubrave su pred oko 250 gledatelja ušli protiv iskusnih samoboraca u utakmici koja je nudila mnogo pitanja jer se nije znala prava vrijednost momčadi s obzirom na nedostatak kvalitetnih protivnika u pripremnom razdoblju.
Sam početak ponudio je ispitivanje snaga i prvo uzbuđenje dogodilo se u 30. minuti kada je Dragan Juranović odlično pucao, a Bašić krajnjim naporom obranio. Dvije minute kasnije u šesnaestercu je srušen Mandir, ali sudac ne pokazuje na bijelu točku, kao ni nekoliko minuta kasnije kada gostujući igrač igra rukom. Dojam je da je sudac mogao i trebao suditi barem jedan kazneni udarac. Između ta dva trenutka bila je još jedna gužva u petercu Samobora gdje Mandir, a potom i Baron nisu uspjeli ugurati loptu u mrežu. Početkom drugog poluvremena, u 50. minuti, gosti u jednom od rijetkih pokušaja dolaze do vodstva, kada je Bencalić precizno pogodio donji lijevi kut Kovčićevih vrata.
Nakon toga Dubrava pritišće i stvara prigode te dolazi do izjednačujućeg pogotka. Korner je izveo Šušković, a Ante Kolak s desetak metara zabio. Do kraja utakmice Dubrava je mogla i do sva tri boda, ali pokušaji Kovačevića su prošli malo pokraj mreže.
Zaključak je da ovakvom igrom i borbenošću koju su prikazali dubravaši, momčad ima sigurno puno potencijala te se daljnjim kvalitetnim radom od ljubičastih mogu očekivati sve bolji rezultati.
Dubravaši slijedeći tjedan nastavljaju s prijateljskim utakmicama i to protiv NK Sesveta u utorak u gostima. Točan termin ćemo javiti naknadno.
DUBRAVA:
Kovčić – Mandir – Ćutić – Kolak – Dučkić – Janjiš – J.Juranović – Baučić – Šušković (od 90′ Dodić M.) – D.Juranović (od 65′ Kovačević) – Baron (od 80′ Kahlina)
Započela su natjecanja u mlađim kategorijama, a evo i rezultata:
2.HNL SREDIŠTE – 1.KOLO
kadeti: KUSTOŠIJA – DUBRAVA 3:1
juniori: KUSTOŠIJA – DUBRAVA 1:2
1.HNL SREDISTE – 1.KOLO
mlađi pioniri: DUBRAVA – KUSTOSIJA 2:1
stariji pioniri: DUBRAVA – KUSTOSIJA 2:0

Leave a Reply