2013.09.12. – 04. kolo: Trnje – Dubrava 1:2 (0:0)

logo nk trnjeU starom zagrebačkom derbiju Dubrava je došla do prve prvenstvene pobjede u odličnoj utakmici, gdje je taktika trenerskog dvojca Radišić-Ivančević donijela veliko slavlje ljubičastima. U prvom poluvremenu Dubrava je prepustila igru stoperima Trnja i prijetila iz opasnih kontri dok domaćini nisu imali niti jednu ozbiljniju akciju.
U drugom poluvremenu Trnje praktički iz jedinog udarca u okvir gola dolazi u vodstvo, kada je bivši igrač Dubrave Kanjuh, odličnim udarcem s 20-tak metara neobranjivo pogodio donji lijevi kut.
Iako su mnogi u tom trenutku pomislili da će se Dubrava predati, bilo je očito da kod ljubičastih postoji velika želja za preokretom, što je već u 59.minuti rezultiralo pogotkom najboljeg igrača Dubrave u ovom susretu Tomislava Šuškovića koji dobiva loptu od Zeke, ulazi u šesnaesterac i vara golamana Đurđeka za poravnanje rezultata na 1:1.
U 72. minuti najnovije pojačanje Dubrave, Mario Dodić, izvodi aut, a obrambeni igrač Trnja nespretnom reakcijom igra rukom unutar 16m i sudac pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač za 1:2 bio je ponovno Šušković.
Do kraja utakmice Trnjani su pokušali doći do izjednačenja, ali organizirana obrana Dubrave u tome ih je vrlo učinkovito spriječavala.
Treba istaknuti da je povratnik u redove ljubičastih Mario Dodić (Norkoping) već u ovoj utakmici pokazao da će predstavljati veliko pojačanje za obranu Dubrave.
Jučer je viđena dosad najbolja utakmica Dubrave u ovoj sezoni koja će pravu potrvdu imati u subotu kad na Klaku pristiže novi ligaš, NK Klas Mičevec.
Utakmica započinje u 16:30 sati.
DUBRAVA:
Kovčić – Baučić – Ćutić – Kolak – Janjiš (od 63′ Dodić Mario) – Dodić Marijan – Zeko – J.Juranović – Šušković (od 90′ Kahlina) – Mikulić – Kovačević (od 83′ Baron)

Leave a Reply