2013.10.02. – INTERVJU: Ivan Kovčić

2013 10 02 kovcic ivanZa prvi ovosezonski intervju odabrali smo našu “jedinicu” (pod navodnicima jer nosi dres s brojem 12. ), kapetana Ivana Kovčića.
 
Ukratko nam opiši svoj nogometni put, da li je bilo ponuda većih klubova?
 
Mlađe kategorije provodim u Đakovu, sve do 19.-te godine kad sam upisao fakultet u Zagrebu te sam tu i nastavio karijeru. Prvu seniorsku sezonu započeo sam u HAŠK-u, nedugo zatim prelazim u Savu Zagreb iz koje sam 2009. godine došao u NK Dubravu gdje sam i danas.
Ozbiljnijih ponuda u karijeri nisam imao, većinom su to bili pregovori s klubovima iz liga u kojima sam i dosada nastupao.
 
Kako je to biti kapetan NK Dubrave, kakve su obveze i dužnosti?
 
Biti kapetan NK Dubrave je prvenstveno jedna velika čast, ali to sa sobom nosi i odgovornost pogotovo u trenutnom stanju kluba. Velika većina igrača je otišla, naša ekipa se u potpunosti promijenila, a posao nekolicine nas koji smo ostali u klubu je dati podršku novim i mladim igračima i pokušati se što prije prilagoditi na novonastalu situaciju.
 
Koji ti je trenutak u tvojoj karijeri ostao u pamćenju ?
 
Nisam doživio nekih velikih trenutaka u karijeri, ali ako moram nešto izdvojiti, onda je to definitivno ulazak s Dubravom u 3. HNL 2011. godine.
 
Kako si kao kapetan zadovoljan igrama i rezultatima u dosadašnjem djelu sezone ?
 
Moram priznati da na početku sezone nisam previše ocekivao. Što se tiče bodovnog stanja, nisam nezadovoljan, ali naravno da bi bilo jos ljepše da je jos pokoji bod na kontu. Ponekad imam osjećaj da sami sebe podcjenjujemo, a pokazali smo da možemo igrati sa svakim.
 
Kakvu NK Dubravu očekuješ u nastavku sezone ?
 
Ono što definitivno trebamo promijeniti su te crne rupe koje nam se događaju, imamo puno oscilacija i ne smiju nam se događati situacije gdje primimo 3 gola u 10 min. Treneri Radišić i Ivančević rade s nama odlicno, imaju puno strpljenja i nema razloga da u svakoj sljedećoj utakmici ne budemo još bolji. Znam da ce biti teško, ali svi dečki, počevši od mene će dati sve od sebe kako bi se na Klaki i nagodinu igrala 3. liga.
 
Kakvi su tvoji nogometni planovi u karijeri i da li su vezani za Dubravu?
 
Mojo planovi za budućnost su braniti jos dugo, a naravno da je na tom planu NK Dubrava na prvom mjestu. Trenutno završavam Kinezioloski fakultet i radim kao trener u jednom sportsko rehabilitacijskom centru, stanujem u Dubravi i nadam se da ce tako i ostati. Budućnost je neizvjesna, ali planiram živjeti i raditi u Zagrebu.
 
Koliko Rebelsi utječu na igru NK Dubrave, i koliko vam znači njihova prisutnost na utakmicama?
 
Rebelsi su neizostavni dio naših utakmica, prate nas na svakoj utakmici i na tome im veliko hvala. Nadam se da ce nas i dalje pratiti i da cemo jos puno puta zajedno pjevati
“Ja znam da nisam sam.”

Leave a Reply