Dubravaši u derbiju (srijeda 17h) dočekuju Orijent 1919…

Praznik rada u srijedu će radno odraditi nogometaši 3.HNL Zapad koji igraju 28.kolo. Derbi utakmica igra se na Grana Klaki u Dubravi gdje će drugoplasirana Dubrava Tim kabel ugostiti trećeplasirani Orijent 1919 iz Rijeke. Iako imaju osam bodova prednosti ispred Riječana na Klaki su svi svjesni značaja utakmice, a lijevi branić Ivan Čečura ističe da pobjeda dovodi Ljubičaste na korak od drugog mjesta ”Mi idemo na pobjedu jer smo na našoj Klaki favoriti protiv svih klubova, pa tako i protiv Orijenta. Iako u nekoj varijanti ni bod ne bi bio tako loš mi smo spremni da damo sve od sebe i osvojimo sva tri”…ističe Čečura koji bi trebao zaigrati na mjestu Ivana Čolića koji će uz Tina Ljubanovića i Mihaela Kelemena zbog kartona propustiti ovaj susret ”Imamo dosta problema i s ozljedama pa će trener tek na posljednjem treningu odlučiti tko će krenuti od prve minute. Nakon Orijenta imamo dvostruki susret s Maksimirom (prvenstvo i kup) i svaki nam je igrač važan”.

Čečura je upravo zamjenio Čolića u 55.minuti na gostovanju kod Krka u subotnjoj pobjedi 2-1 ”Igrali smo više na rezultat, nego što nas je zanimala igra. Najvažnija su tri boda i tako gledamo i prema ovom derbiju gdje bi pobjedom napravili veliki korak prema drugom mjestu koje bi nas trebalo odvesti u 2.HNL”.

Dubravaši vjeruju da će derbi uz lijepo vrijeme i praznični ugođaj na tribine Grana Klake dovesti veliki broj gledatelja, a iz kluba su poručili da će se organizirano dijeliti i porcije graha.