Orijentu derbi na Klaki…

U derbiju 28.kola 3.HNL Zapad nogometaši Orijenta 1919 iz Rijeke slavili su na Grana Klaki protiv Dubrave Tim kabel 2-1. Sjajan ambijent dočekao je obje momčadi, a oko 700 gledatelja vidjelo je zanimljiv susret u kojem je veći dio susreta pripao gostima koji su imali više izrazitih prilika, a Dubravaši u završnici imali priliku doći do boda koji bi ih zadržao na osam bodova prednosti.

Riječani su nakon prigode Jakova Mioča u 17.minuti poveli pet minuta kasnije kada je najiskusniji Ivor Weitzer prošetao kroz domaću obranu i pogodio za prednost. Samo četiri minute kasnije Mateo Monjac je propustio jednu od svoje tri velike šanse na utakmici. Dubrava Tim kabel je u prvom dijelu pokušala preko Džaferovića i Mudražije ali lopta nije išla u okvir gola.

Prije pogotka Vedrana Gerca za 2-0 u 70.minuti pet minuta ranije je Monjac promašio još jednu priliku, a sjajan je danas na vratima Dubrave Tim kabel bio Mario Mustapić. Tek nakon drugog pogotka Ljubičasti su krenuli opasnije prema vratima gostiju, a nakon jednog prekida i ubačaja Marina Slatine kapetan Adel El Saleh je smanjio na 2-1. Dvije minute kasnije Monjac je mogao postići i treći pogodak za goste, ali je dva puta odlično obranio Mustapić.

U 82.minuti najbolja šansa za Dubravaše kada je Slatina izašao sam pred Giuliana Popovića ali je vratar Orijenta sačuvao svoju mrežu. Pokušao je El Saleh, ali su bodovi na kraju zasluženo otišli u Rijeku. U zadnjih deset minuta gosti su igrali bez isključenog Matije Vidasa koji je u lijepoj prilici srušio Marka Galića.

Treba reći da je Dubrava Tim kabel nastupila bez kartoniranih Čolića, Ljubanovića i Kelemena, a nedovoljno zaliječeni su bili Tolić, El Saleh i Marton koji je već nakon pola sata napustio igru. Nije bilo ni ozlijeđenog Glasnovića tako da je treneru Šanteku značajno bio sužen izbor igrača za ovu utakmicu ” Danas odličan Orijent apsolutno zasluženo je pobjedio iako smo na kraju imali dva zicera i moglo je završiti nerješeno, ali gosti su zaslužili pobjedu. U ovom ritmu srijeda – subota procjenili smo da je ova utakmica vrlo bitna pa smo imali dosta nezaliječenih igrača i bez treninga nisu mogli više. Nemogu prigovorit svojoj ekipi ništa jer je obrana prvi puta ove sezone igrala u ovom sastavu. Puno igrača pod ozljedama i kartonima ali moramo se okrenuti dalje prema Maksimiru. Ovo nam je bila prva meč lopta, ali na sreću imamo ih više nego Orijent i sada nam je imperativ rekuperirat se i dobiti Maksimir”…kazao je nakon susreta trener Dubravaša.

”Mi smo došli igrati nogomet kao što želimo u svakoj utakmici. Bili smo prilično dobri u polju jedino je malo štekala završnica i mislim da smo mogli ranije zatvoriti ovu utakmicu. Nažalost zadnjih petnaest minuta smo dočekali uspavani i dozvolili smo zbog individualnih i grupnih pogrešaka Dubravi da smanji i da zaprijeti kada su imali igrača više. Mislim da su gledatelji zadovoljni i da smo zasluženo slavili. Nismo vladari vlastite sudbine i nama je cilj ovih šest kola da igramo još kvalitetnije”….kazao je Fausto Budicin trener Orijenta.

DUBRAVA TIM KABEL – ORIJENT 1919   1-2 (0-1)

Strijelci: El Saleh 74/ Weitzer 22, Gerc 70.

Dubrava Tim kabel: Mustapić, Čopec, Čečura, Kluk, El Saleh, Marton (od 33’Slatina), Tolić (od 62’Adžić), Mudražija, Katavić, Džaferović, Hodak (od 73’Galić).
Orijnet 1919: Popović, Jergović, Fatić, Fumić (od 80’Čanković), Weizter (Od 86’Hasičić), Travaglia, Monjac, Mioč (od 65’Gerc), Tadejević, Mohorovičić, Vidas.