Za vikend startaju prvenstva mlađih kategorija…

Nakon više od pet mjeseci za vikend će i službeno startati prvenstva mlađih kategorija. Juniori i kadeti Dubrave Tim Kabel na Grana Klaki u nedjelju (17.30 i 15.30) dočekuju Sesvete u 1.kolu Prve lige Središte, dok će pioniri i mlađi pioniri na gostovanje u Sesvete.

Uoči početka sezone razgovarali smo s trenerima juniora i kadeta.

”Već sam treću godinu sa selekcijom 2004.godište koja je zanimljiva generacija. Napravili smo puno dobrih stvari i imamo neki zadatak odnosno svoje tajne ciljeve da probamo izboriti 1.HNL. Ekipa koja nema izrazite pojedince nego je baš radna na koju možemo u klubu biti ponosni. Ono što je činjenica da nas ozbiljni klubovi zovu da igraju s nama prijateljske utakmice kao što su Dinamo, Lokomotiva, Varaždin ili Zagreb, a to nešto govori. Zajedno smo sa starijim pionirima koji su ostali bez dva odlična igrača Sertića i Pavića, ali nema predaje. Ostaje nam zasukati rukave i raditi i onda je sve moguće. Dečki su stvarno naporno radili ovaj pripremni period gdje su nam puno pomogli Borna Varga i Josip Mužić. Igrali smo jake prijateljske utakmice koje su nas napunile samopouzdanjem i treba proći nekoliko koliko da vidimo gdje smo i što smo”..kaže Franjo Lukačević trener kadetske selekcije.

”S obzirom da je ova ekipa gotovo ostala na okupu jer igramo s istim godištem kao u prošloj sezoni vjerujem da možemo biti među prvih pet klubova iako nisam ljubitelj prognoza. Prošle sezone smo kao mlađa ekipa imali problema u utakmicama s jačim klubovima tako da ove sezone očekujemo jednu ravnopravnu borbu gdje su Gorica i Lučko najveći konkurenti za 1.HNL. Dobili smo tri ozbiljna pojačanja koji imaju mjesto i kvalitetu i u klubovima 1.HNL juniori. To su Bruno Bogdanović koji je došao iz Krškog, a prošao školu nogometa Dinama i Lokomotive, pa Benjamin Dalipi koji je prošao školu Lokomotive i Petar Petriško koji je bio u Lokomotivi i Zagrebu. Stvara se jedna ozbiljna ekipa za bližu i daljnju budućnost naše seniorske momčadi. Krenuli smo 20.srpnja u pripreme i odigrali tri prijateljske utakmice što i nije puno, ali smo dosta igrali međusobno sa seniorskom momčadi. Momci se pokušavaju adaptirati na jedan drugi sustav 3-5-2 pa ćemo vidjeti kako će to izgledati, a ako neće ići onda se možemo vratiti na sustav u kojem smo dobro izgledali prošlu polusezonu.Tu zadnju utakmicu uoči pauze smo nadigrali Dinamo i nekako s optimizmom dočekujemo novu sezonu”..kaže trener juniora Alen Šušnić.