U subotu prvi od dva susjedska derbija…

Nakon domaćeg poraza od Orijenta 1919 iz Rijeke nogometaši Dubrave Tim kabel nisu imali puno vremena za analizu tog dvoboja jer već u subotu slijedi uvijek nezgodno gostovanje na Oboju kod Maksimira koji je u prošlom kolu uvjerljivo nadigrao Jarun 6-1. Biti će to prvi od dva uzastopna gostovanja na Oboju, jer već slijedeće srijede slijedi susret polufinala kupa ZNS-a ”Važna nam je i jedna i druga utakmica, ali prvenstvo nam je svakako važnije. Baciti ćemo akcenat na prvu utakmicu, a naravno nećemo zanemariti ni utakmicu u srijedu. Svi zdravi će igrati jer nemamo koga za što čuvati. Idemo korak po korak sa željom da dobijemo prvu prvenstvenu utakmicu, a nakon toga se okrenemo kupu”..kazao je trener Darko Šantek kojeg može veseliti činjenica da se u kadar vraćaju kartonirani Čolić, Ljubanović i Kelemen, ali će izostati kapetan Adel El Saleh koji je protiv Orijenta dobio treći žuti karton.

Puno problema ima s ozljedama i tu će tek posljednji trening uoči susreta dati odgovor tko će stisnuti zube i zaigrati u subotu na Oboju ”Imamo i dalje pet bodova prednosti i moramo zaboraviti što se događalo u srijedu na Klaki. Okrećemo se Maksimiru gdje se želimo pokušat vratiti na pobjedničke staze i zadržati prednost nad Riječanima”...kaže Tin Džaferović.

Dubravaši su jesenas uvjerljivom pobjedom 5-0 prekinuli niz od tri uzastopna poraza protiv Maksimira, a posljednju pobjedu Dubrava Tim kabel je na gostovanju kod Maksimira upisala 28.kolovoza 2016.godine kada je Maksimir kao domaćin u Trnju ugostiti Dubravaše koji su slavili 1-0.