Paula ”Dečki me drže ko kap vode na dlanu”..

Naši igrači u sigurnim su rukama fizioterapeutkinje Paule Mirković koja nam je u kratkom razgovoru odgovorila na 11 zanimljivih pitanja. Upoznajte Paulu koja je jedna od rijetkih ženskih fizioterapeuta u muškoj momčadi.

1. Kako provodiš vrijeme u doba koronavirusa i što te najviše živcira ?
Da ste me to pitali prije tri tjedna odgovor bi bio skroz drugačiji. Vrijeme provodim sa sestrom i roditeljima u njihovom stanu. Preko dana svatko radi nešto svoje, navečer se okupimo pa odigramo neku igru, pogledamo kviz “Potjera”, pripremamo večeru..
Iskreno, većinu vremena izolacija mi ne predstavlja veliki problem. Uvijek imam nešto za raditi. Uređujem stan, pohađam online edukaciju, treniram.. Jedino mi je teško što ne mogu vidjeti svoje prijatelje i otići u Zadar.
2. Što te privuklo u zanimanje čime se baviš?
Oduvijek sam znala da želim raditi s ljudima. Fizioterapiju sam upisala iz jednog razloga, a sada radim u skroz suprotnom polju tog zanimanja. Zanimljivo je i dinamično. Super je osjećaj kad nekome pomogneš da bezbolno nastavi raditi ono što voli.
3. Kako je biti ženski fizioterapeut u muškom nogometu?
Ha ha to me svi pitaju. Na početku sam bila malo skeptična, a kasnije sam saznala da su i dečki bili. Ali stvarno je super! Imamo povjerenja jedni u druge, drže me ko kap vode na dlanu, družimo se poslovno i privatno, pomažem ja njima, ali i oni meni. Rekla bih da sam njihov fizioterapeut, ali i prijatelj, brat, psihoterapeut.
4. Koju bi utakmicu izdvojila ove sezone?
Izdvojila bih utakmicu protiv Hrvatskog Dragovoljca. U pamćenje mi se urezala proslava iz svlačionice, dobra atmosfera i raspoloženje, ali i dug put do doma zbog nevjerojatnog nevremena.. Haha moji suvozači su skoro ostali gladni.
5. Tvoj najdraži sportaš u Svijetu?
Ne znam smijem li to reći, ali sport ne pratim u slobodno vrijeme. Ako moram nekog izabrati, izabrala bih Janicu Kostelić. Inače se bavim plesom pa bih o tome mogla više.😀
6. Najdraži klub u Svijetu?
Uvijek mi je bilo zanimljivo kako odabereš najdraži klub na svijetu? Kriteriji su izgleda različiti, probali su mi objasniti, ali i dalje ne shvaćam. Cijenim svačiji trud i rad, ali utakmicu na tv- u krajičkom oka pogledam samo u Caffe baru Culto dok pijemo kavu nakon napornog dana.
7. Najdraži i najmanje drag predmet u školi?
Najdraži predmet u školi bio mi je biologija, a najgori matematika
8. Na koji ti je trening lakše doći jutarnji ili popodnevni?
S obzirom da sam više jutarnji nego večernji tip, više volim jutarnje treninge. Iako sve ovisi o vremenu, obavezama..
9. Jel nogometaši ponekad simuliraju ozljedu?
Naravno da ne. 😀
10. Koju glazbu voliš slušati?
Volim glazbu općenito, u svemu što čujem mogu pronaći nešto što će mi se svidjeti.
11.Najteže mi je raditi s igračima koji….
Stvarno se super slažemo, sve se možemo dogovoriti, na sve smo spremni. Ako moram baš nešto navesti, možda su malo plašljivi kad se radi o nekoj ozljedi. Uvijek misle da je gore nego što zapravo je. I puno puta ih moram podsjetiti da naprave ono što smo se dogovorili..

Hvala Paula….